درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/01 - 12:46:5 FA | AR | PS | EN
بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت            تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست            آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه            امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند             داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است            






تاریخ نشر: 1392/8/7 - 07:43:35
تعداد بازدید: 1354
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

گزارش- نیویورک‌تایمز
ناتو گستره برنامه‌های خود را در افغانستان کم می‌کند
ناتو گستره برنامه‌های خود را در افغانستان کم می‌کند

"مقام‌های ارشد ائتلاف ناتو اعلام کردند که پس از ماه‌ها تنش بر سر تعداد و نقش نیروهای این ائتلاف در افغانستان پس از سال 2014 میلادی، در حال برنامه‌ریزی برای کم و محدود کردن ماموریت‌شان در این کشور هستند."

به گزارش انصار به نقل از (ایسنا)، روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی می‌نویسد: (مقام‌های ارشد ناتو اعلام کردند که قصد دارند تا با کم کردن تعداد مربیان نظامی و بیشتر کردن مدیران نظامی از این موضوع مطمئن شوند که میلیاردها دالر کمک امنیتی به افغانستان به هدر یا به سرقت نمی‌رود.

کاهش جاه‌طلبی و تمایل ناتو در انجام ماموریت پس از جنگ بازتاب نگرانی‌هایی است که کنگره امریکا و پارلمان‌های اروپایی ممکن است تعهدات مالی خود را که پرداخت سالانه بیش از چهار میلیارد دالر است، لغو کنند؛ مگر آنکه نیروهای امریکایی و ناتو در مقرهای پلیس و ارتش افغانستان مستقر شده تا بر چگونگی صرف این مبالغ نظارت داشته باشند.

این محدودیت در گستره برنامه‌های ناتو، نتیجه درگیری و کشمکش بر سر منافع رهبران سیاسی و نظامی است که طی 12 سال جنگ افغانستان نمایان شده است.

فرماندهان نظامی از ماموریت پس از جنگ با تمرکز بر آموزش و مشاوره به افغان‌ها و افزایش تعداد نیروها در سراسر صحنه نبرد حمایت و دفاع کرده‌اند، اما رهبران سیاسی در واشنگتن و سایر کشورهای عضو ناتو خواستار کمتر شدن تعداد سربازان و استقرارشان تنها در مقرهای بزرگ و اصلی افغانستان هستند.

یکی از دیپلمات‌های ارشد ناتو می‌گوید: هرگونه طولانی شدن حضور نظامی ناتو در افغانستان به صورت مستقیم با 1 / 4 میلیارد دالر کمک نظامی و توانایی و قدرت نظامی ما در نظارت بر آن مرتبط است. شما به نیروهای کافی برای اداره مسئولانه، نظارت و حسابرسی براین میزان مبلغ به صورت سالانه نیاز دارید.

این دیپلمات ارشد که خواست نامش فاش نشود، تداوم کمک مالی به نیروهای امنیتی افغانستان را برای جلوگیری از ناآرامی و تنش‌های سیاسی و درگیری‌های قومی و گروهی پس از اتمام نقش ضربتی و نظامی ناتو در این کشور در دسامبر سال 2014 میلادی حیاتی دانست و افزود: مساله تامین مالی و تعداد سربازان یک مساله مهم و معنادار است.

ناتو از حضور دائم هشت تا 12 هزار سرباز که انتظار می‌رود دوسوم آن امریکایی باشند، حمایت کرده است. این اظهار نظری از سوی فرماندهان ناتو محسوب می‌شود اما مقام‌های ارشد ائتلاف می‌گویند تعداد بیشتر نیروها غیرضروری است و تنها باعث محدود شدن دسترسی بیشتر به اهدافی می‌شود که هم‌اکنون توسط رهبران سیاسی در حال انجام و برنامه‌ریزی هستند.

برنامه پس از جنگ در افغانستان به توافقی امنیتی میان امریکا و افغانستان، تعداد نیروها، نقش و حفاظت قانونی و حقوقی از سربازان امریکایی بستگی دارد، اما درسی که از جنگ عراق گرفته شده، این است که سیاست‌های محلی و داخلی در منطقه جنگی و واشنگتن می‌تواند باعث از میان رفتن معاهده‌ای امنیتی و عدم استقرار سربازان امریکایی در کشور جنگ‌زده شود. تمایل افغانستان برای تضمین تداوم گسیل‌شدن میلیاردها دالر کمک مالی یکی از دلایلی است که مقام‌های واشنگتن و ائتلاف ناتو انتظار دارند باعث توافق بر سر استقرار نیروها در این کشور جنگ‌زده شود.

شورای سنتی افغانستان متشکل از ریش‌سفیدان و بزرگان این کشور به نام "لویی جرگه" احتمالا طی هفته‌های پیش‌رو برای قضاوت درباره معاهده امنیتی دو جانبه میان کابل و واشنگتن به شور می‌نشیند.

مقام‌های ائتلاف ناتو می‌گویند که به طور صحیح و دقیقی از این مساله آگاهند که افغانستان با فساد از جمله کلاهبرداری بانکی، قاچاق مواد مخدر و اختلاس در خدمات دولتی مواجه است و تمام این موارد اعتبار دولت کابل و حامیان مالی غربی این کشور را تضعیف می‌کند.

پرسنل ناتو در حال نظارت بر کمک مالی برای تامین امنیت در افغانستان هستند و قرار است این افراد در وزارتخانه‌ها و مقرهای نظامی این کشور مستقر شوند؛ مکان‌هایی که آنها می‌توانند به پرداخت‌ها و هزینه‌ها در بخش سوخت، تجهیزات و آموزش نظارت داشته باشند. ‌آنها همچنین مبالغی را که برای انجام پروژه‌ها در افغاستان اختصاص یافته و گزارش‌های دائمی که به رهبران ناتو تحویل داده می‌شود را نظارت و بررسی می‌کنند تا بفهمند آیا با اهداف تعیین شده مطابقت دارد یا خیر.

مقام‌های نظامی ناتو می‌گویند که برنامه‌های نخستین برای حضور طولانی آموزش‌دهندگان و مشاوران خارجی پیش‌بینی شده بود؛ افرادی که در سراسر افغانستان پراکنده شده و در داخل گروه‌های کوچک سربازان افغان به آنها برای مقابله با شبه‌نظامیان طالبان آموزش می‌دهند. تنها در طول زمان تعداد سربازان خارجی کمتر شده و آنها به مقرهای خود بازگشته‌اند.

بر طبق برنامه‌های جدید، پرسنل نظامی ناتو تنها در مقرهای نظامی در وزارت داخله و دفاع افغانستان، شش مقر نیروهای ارتش ملی افغان و مقرهای پلیس ملی این کشور مستقر می‌شوند. این سربازان همچنین در موسسات آموزش پلیس و ارتش استقرار می‌یابند.

ناتو با تمرکز بر محدودیت بیشتر ماموریت نظامی نیروها در افغانستان، خط‌ مشی‌ای را برای استقرار نیرویی کمتر از درخواست فرماندهان نظامی مورد تصویب قرار داده است. جنرال جیمز ماتیس، افسر ارشد فرماندهی مرکزی ایالات متحده، کمی پیش از بازنشستگی در بهار گذشته میلادی، به سنا گفت که خواستار نگهداشتن 13 هزار و 600 سرباز امریکایی در افغانستان پس از 2014 میلادی است. با این پیشنهاد، تعداد کلی نیروهای ائتلاف در افغانستان به بیش از 20 هزار نفر می‌رسد.

مقام‌های نظامی ناتو همچنان امیدوارند که برنامه کنونی به آنها اجازه دهد تا به انجام ماموریت نظارتی اساسی از مقرها و مراکز ‌آموزشی بپردازند و برخی هم گفته‌اند که تاکید بر بررسی امور مالی یک امر مبالغه‌آمیز است.

یکی از مقام‌های ارشد نظامی امریکایی می‌افزاید: ما هم به نظارت بر مبالغی که اهداکنندگان خارجی به افغانستان می‌دهند برای جلب اعتمادشان نیاز داریم و هم به حضور موثر برای انجام تحولات در این کشور نیازمندیم.

مقام‌های پنتاگون می‌گویند که خواستار دست‌کم چند کماندوی امریکایی برای حضور در افغانستان به منظور انجام عملیات مقابله با تروریسم به صورت یک جانبه یا با همکاری نیروهای افغان هستند.

پرسنل نظامی ائتلاف ناتو که از تحولات بیشتر حمایت می‌کنند، اعلام کردند که امریکا و ناتو تعهدی برای اعزام مشاوران خارجی به منطقه با واحدهای تاکتیکی دارند که از این موضوع اطمینان حاصل کنند نیروهای مسلح ائتلاف با توجه به استانداردها و معیارهای تعیین شده، به انجام عملیات در افغانستان می‌پردازند.

این افسران نظامی همچنین به این نکته اشاره می‌کنند که ارتش افغانستان همچنان در خلاء تحول قدرت‌های تاکتیکی خود برای مقابله با عملیات شبه‌نظامیان مخفی شده در میان غیرنظامیان است.

با این حال، برخی از کارشناسان سیاسی افغان از جمله فرماندهان سابق نظامی می‌گویند: تمرکز بر مساله تامین کمک مالی از اهمیت برخوردار است.)

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1105






*
*

*



نیز بخوانید

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش


بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید


حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود


امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند


داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است


حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است


بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان


تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان


ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت


سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد


ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد


به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم


کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت


عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد


موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم


امکان تعامل سویدن با حکومت طالبان اندک است


طالبان توضیحی برای ممنوعیت تحصیل دختران ندارد


ترامپ سیاست بایدن را در قبال افغانستان احمقانه خواند


اشرف غنیِ روانی و دیوانه، ملت را تباه کرد


دیدار استانکزی با کاردار بریتانیا در افغانستان


چین خواستار آزاد سازی ذخایر ارزی افغانستان شد


شرکت چند شهروند چینی در مراسم فاتحه حقانی


لغو تحریم‌ها برای حمایت از حقوق بشر ضروری است


ترور حقانی پیام مستقیم آی‌اس‌آی به طالبان است


گفتگوی حنفی با نخست‌وزیر ازبکستان درباره روابط سیاسی و اقتصادی





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند

افشای تعداد نظامیان امریکایی در سوریه

انگلیس بزودی روند اسکان مجدد افغان‌ها را پایان می دهد

سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم

تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان

شکست منچستریونایتد برابر تاتنهام در جام اتحادیه انگلیس


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.